Stuff, RandomDennis Wilmanfood

Je moet je bek houwe en wijn uit een blikje drinken

Stuff, RandomDennis Wilmanfood
Je moet je bek houwe en wijn uit een blikje drinken
MANCAN

Die titel, dat is eigenlijk wat de marketingmanager van MANCAN heeft bedacht. Wij mannen, die alleen maar bier en energy drink uit blikjes slobberen, mogen best af en toe van een heerlijk wijntje genieten. Maar dan wel op een mannelijke manier: uit blik.

De slogan Shut Up And Drink staat op elke verpakking van de fabrikant die het ingeblikte wijn speciaal voor mannen verkoopt. Het idee hierachter was dat het drinken van wijn wat simpeler moest. Geen gedoe met glazen, bekers en andere onhandige dingen. Een blikje is dan best handig. Het idee kwam bij bedenker Graham Veysey op toen hij in een bar wat ging drinken. Hij had trek in wijn, maar vreesde voor een al te lang open staande fles en ook had hij geen zin om te drinken uit een typisch wijnglas. En omdat niet alleen Veysey zo immens kieskeurig is, moest daar een oplossing op verzonnen worden. Hallo MANCAN.

De druiven voor de wijn worden geoogst in California en daar ook verwerkt. Het eindresultaat wordt bij de kenners goed ontvangen, ook al is het nog niet in de winkel te krijgen. De blikken, die overigens gelijnd zijn met een speciale stof zodat de wijn nooit het aluminium zal raken,  moeten worden verkocht voor ongeveer $77,- per 24 en bevatten elk 12,5% alcohol. Nog niet overtuigd? Kijk dan de video nog even. Misschien helpt het.