Random, BeerDennis Wilmanfood

Brouwerij Dogfish Head komt met het bitterste bier ooit

Random, BeerDennis Wilmanfood
Brouwerij Dogfish Head komt met het bitterste bier ooit

Bij Brouwerij Dogfish Head geven ze gelijk toe dat de Hoo Lawd, het bitterste bier ooit, zeker niet voor iedereen zal zijn. Niet gek want hij is ruim tien tot twintig keer bitterder dan het biertje dat je normaal drinkt. En ja, dat is wetenschappelijk vastgesteld.

De bitterheid van een biertje wordt gemeten in IBU's (International Bitterness Units). Een gemiddel pilsje zal rond de 10 of 15 IBU's scoren terwijl de stuk bitterdere IPA's rond de 40-60 zitten. De Hoo Lawd zit op, hou je vast, 658 IBU. De naam "Hoo Lawd" komt dan ook van de reactie die je zult geven na de eerste slok.

“It’s abnormally intense enough that it immediately leads to the abnormal spelling of words.” Dogfish founder and president Sam Calagione says, “as in, Hoo Lawd I can’t seem to stop myself from taking another sip even though this is DEFCON-one-hoppy!”

Dit bier is gebrouwen met een experimentele hopsoort genaamd "Alpha Beast" samen met Simcoe, Warrior en Amarillo soorten in CO2 extracten. De brouwers van Dogfish Head hebben samengewerkt met Yakima Chief Hopunion om alle speciale hopsoorten voor dit bier bij elkaar te krijgen. En hoewel andere biertjes claimen een hogere IBU waarde te hebben, is de Hoo Lawd de enige waarbij die ook wetenschappelijk is bevestigd door niet een maar twee verschillende laboratoria. Daarmee wordt bevestigd dat dit feitelijk het meest hoppige bier is dat ooit commercieel gebrouwen is.

Het bier zal vanaf twee december voor het publiek te drinken zijn op geselecteerde plaatsen in de VS. Wij Nederlanders moeten nog maar hopen dat er een fust of een aantal flessen in ons kikkerlandje terecht zullen komen.