Voordat DOOM bestond, maakte id Software deze versie van Super Mario Bros. 3

Voordat DOOM bestond, maakte id Software deze versie van Super Mario Bros. 3
Mario-doom

In 1990 liet ontwikkelaar IDF (later id Software) deze demo van de door hun gemaakte Super Mario Bros. 3 aan Nintendo zien. Het speciale hieraan was dat deze versie niet op een console, maar op een PC draaide. Iets waarvan gedacht werd dat de Japanse uitgever geweldig zou vinden en zou gaan uitbrengen.

Nintendo liet deze demo voor wat het was en passeerde op de kans om de eerste side-scrolling game op een krakkemikkige PC uit te brengen. Dit was namelijk nog nooit eerder voor elkaar gekregen totdat John Carmack aan het programmeren sloeg.

Nadat Nintendo deze versie van Mario liet varen, nam het hele team achter de demo ontslag en startte id Software. Ze bouwden in razend tempo de Mario demo om tot wat we nu kennen als het geweldige Commander Keen welke op 14 december 1990 in de winkels lag.