Idris Elba zoekt uit waarom mensen van snelheid houden in King of Speed

Idris Elba zoekt uit waarom mensen van snelheid houden in King of Speed
Idris-Elba-King-of-Speed.jpg

Wanneer je achter het stuur zit en je kunt het gaspedaal een beetje intrappen, dan doe je dat. Maar waarom eigenlijk? Waar komt de fascinatie voor snelheid vandaan? Acteur Idris Elba laat je zien waar het begonnen is en waarom steeds harder gaan zo awesome is.

In de twee afleveringen zien we bijvoorbeeld dat het racen een beetje ontstaan is uit het vluchten van de politie. Auto's moesten steeds sneller worden om uit handen van de coppers te blijven en toen de mannen daar niet mee bezig waren, begonnen ze tegen elkaar te racen. Daaruit is Nascar uiteindelijk weer ontstaan. Hij mag in een echt Nascar bak door de straten van Amerika scheuren,  en dat is niet nog niet alles, Idris spreekt helden uit de racerij over hun passie voor snelheid en leert uiteindelijk zelf de ultieme autosport: rally. Dit in de bossen van Finland met lessen van Ari Vatanen.