Keloid: een korte film over de toekomst waarin we afhankelijk zijn van A.I.

Keloid: een korte film over de toekomst waarin we afhankelijk zijn van A.I.

Zoals in veel films ziet onze toekomst er niet erg rooskleurig uit. In deze versie van de toekomst zijn we zo erg bezig met het voeren van oorlogen dat we niet doorhebben dat we daardoor langzaam uitsterven. Dat de efficiëntie van de in het leven geroepen A.I. ons langzaam zal overnemen. Maar of dat slecht is...

Deze korte film hoe vet een uit de hand gelopen hobby projectje kan worden.  Ruim twee jaar zijn de makers hiermee bezig geweest en dat is te zien. Het is ook des te jammer dat dit nooit een volledige film is geworden. Zeker gezien de interessante insteek:

In a not too distant future, societies of all countries come to rely on an intricate network of artificial intelligence devices designed to bring efficacy to man’s life. Yet, man continues to devour himself in useless wars. A strong political hierarchy now divides all powers into three factions, and A. I. devices rapidly gain ground as efficiency becomes a priority.
As social revolts grow worse everyday, authorities seek ways to control their citizens. They decide to carry out a series of tests that will determine not only whether some crucial powers can be transferred to non human entities, but also whether man is ready to yield those powers.
The world has become a cell for all man and women, who withstand and endure their lives, rather than living them. Machines might have found a solution.
From now on, you are set free. ..