De nieuwe Aston Martin Vantage GT3 Special Edition

De nieuwe Aston Martin Vantage GT3 Special Edition

Lager en breder dan welke Aston Martin dan ook, 100 kilo lichter dan de standaard Vantage en 600pk uit een 6.0 liter V12. Dat zijn de dingen die we heel graag willen horen en dat zijn de dingen die Aston Martin ons geeft met de nieuwe Vantage GT3 Special Edition. Maar er is meer...

Zo heeft deze versie van de Vantage een speciaal ontwikkeld en op motorsport gebaseerd aerodynamics pakket op de auto gemeubeld. Deze is helemaal in-house ontwikkeld door Aston Martin in hun HQ in Gaydon. En niet zomaar ontwikkeld om mooi te zijn. Nee, dit pakket gaat ervoor zorgen dat je op extreme snelheden veel grip en stabiliteit zult behouden. Oh, en er worden maar 100 GT3 Special Editions gemaakt. Dus dat is ook nog een puntje. En wanneer een standaard V12 Vantage S al bijna 3 ton moet opleveren, kun je wel bedenken dat deze nog een tikkeltje duurder zal gaan worden.

Voor meer informatie moeten we nog even wachten tot 3 maart. Dan zal Aston Martin de auto officieel onthullen op de Autosalon van Geneve.