Zie de nieuwe Ford Focus RS onder handen genomen worden door Ken Block

Zie de nieuwe Ford Focus RS onder handen genomen worden door Ken Block
Focus-RS-Ken-Block

De nieuwe Ford Focus RS is nog maar net de wereld in geholpen en Ken Block weet er alweer mee te raggen op het Ford terrein in Keulen. De man heeft samen met Ford gewerkt om de RS te maken tot wat het is geworden en dan is het niet meer dan logisch dat de man er een paar banden in mag oproken.

De nieuwe Ford Focus RS heeft een viercilinder 2,3 liter motor met EcoBoost. Dezelfde motor die te vinden is in de Mustang. Het blok pompt er minimaal 320 pk uit en doet dat niet naar de voorwielen, maar doet dat naar alle vier de wielen. Ja, dat lees je goed. Dat moet vast een wens geweest zijn van Block. Maar hoe je het ook wendt of keert, de RS helpt het Hot Hatch soort naar een hoger niveau.