Idiote snelheden over te krappe weggetjes: David Hauser doet een hillclimb

Idiote snelheden over te krappe weggetjes: David Hauser doet een hillclimb
David-Hauser-Hillclimb

Blijkbaar heeft coureur David Houser een extreem zware rechtervoet. Hij knalt zijn Dallara GP2 formule wagen met idiote snelheden over de Course de Côte de St. Ursanne. Een krap bergweggetje ergens in Frankrijk. Wij mogen meekijken via zijn de GoPro vlak achter zijn helm.

Ever voor de duidelijkheid, de Dallara GP2 is niet een of ander poezelig wagentje. Het monster heeft een 4 liter V8 die er, zonder turbo's of superchargers, 612pk uit gooit. Daarnaast weegt ie leeg net aan 630 kilootjes. Dat is bijna een paardekracht per kilo! Het is dan ook niet gek dat David de vierwieler met een gemiddelde snelheid van 177km/u over het krappe weggetje weet te trappen.