Alles wat je moet weten over de Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce

Alles wat je moet weten over de Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce

Op de autosalon van Genève kwam Lamborghini met hun meest sportieve auto ooit. De Aventador LP 750-4 Superveloce. En dan is het niet vreemd om te horen dat hij lichter is, verbeterde aerodynamica heeft en er allerlei nieuwe computerdingen zijn toegevoegd om het rijgedrag nog beter te maken. Maar er zijn belangrijkere dingen die je moet weten.

De wagen heeft een carbon fiber monocoque en een voor en achterframe van aluminium. De rest van de body is gemaakt van carbon fiber en aluminium. De SV wordt gestuwd door een 6,5 liter V12 zonder turbo's of superchargers welke 750 pk bij 8.400rpm naar alle vier de wielen stuurt. Ook is deze Aventador 50kg lichter dan de standaard versie en dat betekent dat de SV een gewicht-vermogenverhouding van 2,03 kg/pk heeft. Hierdoor zit je Binnen 2,8 seconden op de 100km/u. De 200km/u haalt ie binnen 8,6 seconden en 300 km/u kost je 24 seconden van je leven. Daarnaast gaat ie harder dan 350km/u. Hoeveel harder is niet duidelijk want dat zegt Lamborghini niet. 

De nieuwe Aventador Superveloce continueert de Lamborghini-traditie van SV-modellen en verlegt de grenzen wat betreft prestaties en pure rij-emotie. De oorspronkelijke Aventador werd vier jaar geleden gepresenteerd, en de Superveloce bewijst eer aan de gepassioneerde mensen die er een bezitten, maar ook aan de groep fans wiens enthousiasme geresulteerd heeft in het grootste commerciële succes dat een Lamborghini V12 supersportwagen ooit in de wacht sleepte. In deze Superveloce komt de expertise van Lamborghini op het gebied van de ontwikkeling van lichtgewicht structuren duidelijk tot zijn recht. Met zijn technologische eigenschappen, het design, de kwaliteitstandaard en het vakmanschap is de Superveloce het meest exclusieve, puurste en meest emotionele productiemodel in de geschiedenis van ons merk
— Stephan Winkelmann, President en CEO