Een V8 uit een Ferrari in een Fiat 500 bouwen. Waarom ook niet?

Een V8 uit een Ferrari in een Fiat 500 bouwen. Waarom ook niet?

En precies dat is wat de ietwat gekke Italianen van Lazzarini Design in gedachten hebben. Een 550pk sterke V8 uit een Ferrari 485 Italia slopen en vervolgens achterin een Fiat 500 leggen waardoor je een heel erg klein en extreem krachtig monster creëert: de 550 Italia Prototipo Unico.

Het enige wat de designers nu nog nodig hebben is een investeerder die hun geweldige idee waar wil maken. Vervolgens zullen ze dan een enkele 550 Italia bouwen en verpatsen voor $550.000,-. Dat is natuurlijk geen geld voor een unieke wagen.

To accommodate the high performance Ferrari motor into the Fiat cinquecento, its stock front engine, the rear seating and all of its back package has been removed. as well as this, the original wheelbase, measuring 230cm, has been increased by 35cm in order to provide aligned transmission. the automobile itself is 35cm wider at its rear and around 25cm fatter in the front, when compared to the ‘cinquecento’. transferring more than just a prancing horse’s motor, the vehicle also includes their gearbox, transmission and suspension-including rear-block. weighing 500kg lighter than the standard model, the unique ‘550 italia’ is expected to cost $550,000 USD.
— Lazzarini Design