Startech maak van een Range Rover een mini pick-up

Startech maak van een Range Rover een mini pick-up

De mannen van Startech (Brabus) hebben in het verleden al vele keren bewezen dat ze in het bezit zijn van een erg rijke wansmaak. Om die traditie door te zetten hebben ze deze keer een Range Rover genomen en daar een klein stukje van de achterkant afgezaagd om er een pick-upje van te maken. Of nee, om hem veel goedkoper voor de belasting te maken.

Ja, een pick-upje want veel zal je er niet in kwijt kunnen. Een paar zakken paardenvoer voor de dure raspaarden die gevoerd moeten worden misschien. Dat is het wel. Daarnaast is de SUV op 23 inch velgen gezet met 28 centimeter brede banden rondom. De hele auto is ook nog eens 7,5 cm breder geworden door een custom body kit. Ook de motor is een beetje gekieteld en pompt er nu 526pk uit en daarmee zit dit gevaarte binnen 5,3 seconden op de 100 en is hij elektronisch begrensd tot 250km/u.

Het pick-up gedeelte is ongeveer een meter lang en is mogelijk gemaakt door het gebruik van ruim 100 speciaal gemaakte onderdelen. Een voordeel daarbij is dat de klep geheel automatisch open en dicht kan. En niet geheel onbelangrijk: de conversie naar pick-up tast het gigantische panoramische glazen dak niet aan.

Maar volgens Startech is het allergrootste pluspunt dat je over deze wagen een stuk minder belasting hoeft te betalen omdat hij is veel landen als commercieel voertuig kan worden aangemeld. Voor hoever dat in Nederland geldt, is niet helemaal duidelijk.