Driften in een echte auto in een virtuele wereld. Het kan.

Driften in een echte auto in een virtuele wereld. Het kan.
Virtual-drift

Castrol vond het hoog tijd om de echte en de virtuele wereld te combineren op een awesome manier. Daarom lieten ze een professionele drifter zijn gang gaan in een Ford Mustang op een afgesloten terrein. De catch: hij kon niet zien wat er om hem heen gebeurde. Hij zat namelijk met een virtual reality bril op zijn neus in de auto naar een hele andere wereld te kijken.

Het was overigens niet heel makkelijk om de auto in een soort van uber-game controller te veranderen. Het team moest daarvoor specifieke en precieze data uitlezen uit de auto. Denk daarbij aan de stand van de wielen, de prestaties van de motor, de snelheid en andere nog moeilijkere dingen. Dit moest gekoppeld worden aan externe data zoals de positie van de auto op de GPS. Als hier iets niet goed gesynched zou worden met het beeld dat de coureur ziet, dan kan dat leiden tot een dodelijk ongeluk. Om die reden werd er een speciale server gebouwd die dit hele verhaal voor bijna een minuut goed vol zou houden. Uiteindelijk pakte alles natuurlijk goed uit en heeft Castrol iets neergezet wat nog nooit eerder gedaan is.