Nasty video van hoe BASE jumpen heel, heel erg fout kan gaan

Nasty video van hoe BASE jumpen heel, heel erg fout kan gaan

Ook jij weet dat BASE jumpen een rete gevaarlijke sport is, maar vreemd genoeg zie je bijna alleen maar filmpjes van hoe awesome het is als het goed gaat. BASE jumper Thayer Healey heeft een video gemaakt waarin hij in first person laat zien dat het heel, heel erg fout kan gaan.

Toen Thayer van de Wall Street Cliffs in Utah sprong, ging alles goed tot hij zijn parachute opende. Deze draaide hem onverwachts 180 graden waardoor hij ineens de rotswand zag. Zijn poging om snel om te draaien mislukte en een verschrikkelijke crash tegen een uitstekende rots was niet meer te ontwijken. De rest van de weg naar de grond heeft hij via het stijle gesteente afgelegd met alle nasty gevolgen van dien.

Wonderbaarlijk genoeg heeft Healey er niets aan overgehouden. Hij heeft na dit ongeluk een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht en dat was alles. Lucky bastard.