Een moderne café racer: de Apogee Motorworks "Le Caffage" Ducati 848

Een moderne café racer: de Apogee Motorworks "Le Caffage" Ducati 848
Le-caffage-ducati-848

Jup, dit was ooit een Ducati 848. Dat had je nooit geweten als het er niet bij had gestaan. De heren van Apogee Motorworks hebben dan ook goed hun beste gedaan om een futuristisch ogende retro café racer. Het is dan ook logisch dat er heel wat aanpassingen zijn gedaan aan de oorspronkelijke Ducati 848 om tot de "Le Caffage" te komen.

Wat gelijk opvalt aan de motor is de gigantische benzinetank die natuurlijk voorzien is van de nodige retro café racer looks. Ook opvallend zijn de dubbele met de hand van roestvrijstalen gemaakte uitlaatpijpen aan de achterkant. Naast dat ze heel mooi gemaakt zijn komen ze ook nog eens perfect parallel aan het de body omhoog. Aan de voorkant zit ook iets opvallends, de door LED-verlichtte koplamp met een carbon cover. Deze is volgens Apogee'er Gustavo Pena mede tot stand gekomen door de inspiratie die hij kreeg van de jukbeenderen van zijn Russische vriendin. Of dat een compliment voor haar is, mag je zelf bepalen.

Ook het motorblok kwam niet zonder de nodige aanpassingen uit de strijd. Veel onderdelen zijn vervangen door NCR onderdelen waaronder een titanium klep, een slipper clutch en natuurlijk zijn alle bouten, moeren, schroeven andere vastmakers vervangen door titanium versies. Voor minder doen we het natuurlijk niet. Daarnaast is zo'n beetje de hele motor behandeld met een powder-coat en is dat daarna weer afgewerkt met een laagje keramiek. Dit is het beste terug te zien aan het frame, de swingarm en speciale Marchesini racing velgen. Oh, en de huggers zijn natuurlijk ook van carbon. Om het onderhoud van de motor zo laag mogelijk te houden zijn bepaalde onderdelen zo glad mogelijk opgeschuurd en gepolijst en bespoten met een speciaal 3M goedje. 

Natuurlijk zitten er aan de La Caffage nog veel meer geweldige details, maar die zie je vanzelf op onderstaande 45 foto's.