Van 0 naar 300 km/u zonder handen aan het stuur in een Koenigsegg

Van 0 naar 300 km/u zonder handen aan het stuur in een Koenigsegg
koenigsegg-one-1

Bij het Zweedse Koenigsegg doen ze eigenlijk niets normaal. Ze maken abnormale wagens die abnormale dingen kunnen en vragen daar een abnormale prijs voor omdat ze er abnormale technologieën in proppen. En voor dat laatste verzonnen ze nog een abnormale manier om te laten zien dat het werkt: Het record van 0 naar 300km/u en weer terug naar 0 verbreken, maar dan zonder handen aan het stuur.

En nee, dat doe je ten eerste niet zonder een paar flinke ballen en ook niet in je opgefokte Nissan Sunny. Volgens Koenigsegg is het namelijk alleen maar mogelijk omdat zij Triplex Suspension in de One:1 hebben gebouwd. Simpel gezegd houdt dat in dat er een extra schokbreker is toegevoegd bij de achterwielen (meer uitleg in de tweede video). En gezien het filmpje lijkt het ook nog eens echt te werken.