De helden van DC Comics, maar dan van LEGO

De helden van DC Comics, maar dan van LEGO
Batman-LEGO-Art

Als kleine teaser voor zijn aankomende tentoonstelling Art of the Brick: DC Comics, heeft kunstenaar Nathan Sawaya wat LEGO bouwsels van DC helden op de San Diego Comic Con getoont. De hele show gaat 100 bouwsels bevatten en begint later dit jaar in Sidney voordat Sawaya er de hele wereld mee over gaat.

Nathan kwam bij DC terecht doordat hij voor zijn volgende project het verschil tussen goed en kwaad wilde laten zien op een andere manier. Comics bleken een gigantisch goede manier daarvoor en vanuit zijn eerdere samenwerkingen met DC was de link snel gelegd. Een ding is zeker, alles ziet er heel vet uit. Behalve het hoofd van Clark Kent of Superman natuurlijk, want zoals we allemaal weten is Superman een mietje.