De Mercedes-Benz C63 AMG Legacy Edition. Afscheid van een legende

De Mercedes-Benz C63 AMG Legacy Edition. Afscheid van een legende

Wanneer je afscheid gaat nemen van een speciale wagen, dan doe je dat op gepaste wijze. Daarom produceerde Mercedes Benz de C63 AMG Legacy Edition. Een waardige laatste versie van de brute C63 AMG Coupé. 

Er zijn er maar tien van gemaakt en alle tien zijn al verkocht. Ook was de auto alleen verkrijgbaar in Zuid-Afrika. Maar goed, de Legacy Edition valt flink op met zijn Viper Green kleurtje en 10-spoke silver velgen met daarachter de niet te missen rode remklauwen. De auto heeft niet alleen cosmetische aanpassingen gekregen. Zo heeft de C63 een carbon fiber vleugel die doet denken aan die van die van de C63 AMG Black Series.

Qua motor zijn er geen aanpassingen gedaan, maar dat was ook niet nodig. De atmosferische V8 gooit er al 506 paardenkrachten uit en geeft iets meer dan 610nm aan koppel. De motor zit verbonden aan een 7-traps MCT bak die de achterwielen van al die power voorziet. Hierdoor scheurt de Legacy Edition binnen 4,2 seconden naar 100km/u.

Ter vergelijking: de nieuwe C63 AMG krijgt een 4 liter V8 met twee turbo's waardoor hij 469pk (503pk voor de S versie) en 700nm produceert. Acceleratie naar 100km/u gaat binnen 4 seconden en 3,9 voor de S.  Dit blok is overigens ook te vinden in de huidige AMG GT. 

De nieuwe C63 AMG Coupé zal onthuld worden tijdens de FIAA in Frankfurt in september. Tegen die tijd wordt verwacht dat deze Legacy Edition meer waard is dan waarvoor hij gekocht is. 

Officiele Site