Ironwood Custom Motorcycles. Hele vette Café Racers recht uit Amsterdam

Ironwood Custom Motorcycles. Hele vette Café Racers recht uit Amsterdam

Wanneer je aan hele mooie custom motor denkt, denk je niet gelijk aan ons kleine kikkerlandje. Maar toch zit Ironwood Custom Motorcycles in onze eigen hoofdstad Amsterdam. De twee heren achter dit bedrijf zijn verantwoordelijk voor enkele van de vetste Café Racers die je ooit gezien hebt.

Oprichters Arjan van den Boom en Nick de Ruijter zijn in 2012 begonnen met Ironwood om hun passie voor Café Racers tot leven te brengen. Daarnaast vinden de heren het awesome om een oude motor helemaal kaal te strippen om deze vervolgens op te knappen en volgens hun eigen visie weer in elkaar te zetten. Met een goed oog voor detail natuurlijk (kijk maar eens naar de USB-aansluiting onder het zadel bijvoorbeeld)

Elk project wordt volledig met de hand afgewerkt. Alleen op deze manier is het voor de heren mogelijk om een unieke motor te maken waarin ze hun verhaal kwijt kunnen. En die kan bij elke motor weer anders zijn. Een BMW is namelijk een compleet andere tweewieler dan een Honda bijvoorbeeld.

Uiteindelijk is een ding duidelijk, en dat is dat beide heren een goede visie hebben en daarmee geweldige motoren bouwen.

Gelijk een Ironwood motor hebben? Check hun facebook page. Oh, en sla voor je eigen Cafe Racer Amsterdam maar over, want Ironwood zit stiekem in Almere.