MoviesDennis Wilmantrailer

Kerst is niet hetzelfde als het hulpje van Sinterklaas het komt verpesten - Krampus

MoviesDennis Wilmantrailer
Kerst is niet hetzelfde als het hulpje van Sinterklaas het komt verpesten - Krampus
Krampus

We hebben allemaal een familie waarvan we denken dat ze gestoord zijn. Zo ook hoofdpersoon Max uit deze film. Tijdens kerst trekt hij het niet meer en besluit het hele kerstgedoe maar af te zweren. Niet wetende dat hij daarmee Krampus, een demonische kerstverpester, oproept.

Ter verduidelijking: Krampus is een mythisch wezen dat qua looks niet veel verschilt van de duivel himself. Het monster heeft hoeven, grote hoorns en lijkt bijna op een soort bezeten geit. Origineel is Krampus eigenlijk een helper van onze bekende Sinterklaas. Hij verft zijn gezicht ook zwart net als Zwarte Piet en leert kutkinderen een lesje met de roe. Natuurlijk past dat niet in een Amerikaanse film, dus hebben ze hem maar aan de kerstman verbonden. Ook goed. Oh, en ze hebben hem flink wat bloeddorstiger gemaakt lijkt het.

De film zal op 10 december in de Nederlandse Bioscopen verschijnen.