Hoe awesome is de nieuwe Honda Project 2&4

Hoe awesome is de nieuwe Honda Project 2&4
honda-project-2-4

Wat als je geen nieuwe auto's hebt te tonen op de IAA? Juist, dan steel je de show met een extreme concept car: de Honda Project 2&4. Het autootje heeft een V4 blok met 215 pk ingebouwd die direct afkomstig is van een MotoGP motor. Tel daarbij op dat het karretje maar 405kg weegt en je weet dat Honda een monster heeft gecreëerd.

En ja, dit scheurijzer mag gewoon de openbare weg op. Daarvoor moest Honda het RC213V motorblok aanpassen want met een puur race-spec blok komt niemand de weg op. Maar ondanks dat kun je hem doortrappen tot ruim 13.000 toeren en schakelt ie bliksemsnel dankzij een dubbele koppeling. 

Helaas laat Honda nog helemaal niets los over de hoogstwaarschijnlijk idiote prestaties van deze Ariel Atom slachter. Maar die kunnen we vast wel verwachten tijdens de IAA later deze maand wanneer Honda de auto officieel aan de wereld presenteert.