Mercedes viert 130-jarig bestaan met de speciale AMG S 63 Cabriolet "Edition 130"

Mercedes viert 130-jarig bestaan met de speciale AMG S 63 Cabriolet "Edition 130"
Mercedes-AMG-S-63-130

Mercedes-Benz doet al 130 jaar mee op deze planeet en dat moet je natuurlijk goed vieren. En als beetje automaker doe je dat door een speciale editie van je huidige topmodel uit te brengen. Zie hier de Edition 130. Een speciale versie van de AMG S 63 Cabriolet.

Uitgerust met een rode kap, mat zwarte 20-inch 10 spaaks velgen en de speciale "Alubeam Silver" laklaag is de auto een pracht om te zien. Leuk al die kleurtjes, maar de leek zal deze versie niet van de 'standaard' versie onderscheiden. Daarom hebben ze bij Mercedes nog wat extra dingen verzonnen. Zo zal er een speciale badge op de middenconsole geplaatst worden en zal het er op het stuur in gegraveerd worden dat het hier om een "Edition 130" gaat en niet zomaar een pauper S-Klasse. Daarnaast krijg je bij deze wagen nog een speciale indoor cover waarop ook duidelijk staat aangegeven dat het hier om een speciale wagen gaat. Ook kun je hieraan zien welke editie je bezit want op deze cover zal het nummer van de wagen worden aangegeven als bijvoorbeeld "130 of 130". En nee, daar stopt het niet want de koper krijgt ook een speciale sleutelhanger (jawel) met daarop een 130 badge aan de sleutels welke dan weer geleverd worden in een mooi aluminum kistje.

Daarnaast is de keuze voor een cabrio versie van de S-Klasse een bewuste. De eerste auto's die gemaakt werden door de oprichters (Carl Heinz en Gottlieb Daimler) waren namelijk ook auto's zonder dak. Deze speciale wagen zal gelimiteerd zijn tot, je raadt het al, 130 stuks en zal vanaf april te krijgen zijn. Kosten? Houd rekening met een bedrag rond de €250.000