Met 207,15476 km/u over de Isle of Man in een Subaru.

Met 207,15476 km/u over de Isle of Man in een Subaru.
subaru-wrx-sti-isle-of-man

Normaal gesproken zie je alleen video's van motorrijders die op het randje van de dood balanceren terwijl ze met mach 4 over het legendarische eiland scheuren, maar nu is het de beurt aan Mark Higgins die binnen enkele dagen zijn snelheidsrecord een paar keer wist te verbreken in zijn Subaru WRX STI.

Higgins was al recordhouder met een tijd van 19 minuten en 15 seconden welke hij twee jaar terug vestigde. Dit jaar brak hij dat record met meer dan een minuut en eindigde de klok op 17 minuten, 49 seconden. Twee dagen nadat hij dit record in de boeken had geplaatst, ragde Mark en nog een paar seconden af en wist hij de klok te stoppen op 17 minuten en 35 seconden. Zijn gemiddelde snelheid lag tijdens dat laatste rondje op een debiele 207,15476 kilometer per uur.

En ja, er is beeld van. Hieronder kun je als bijrijder meegenieten met het belachelijke snelle rondje eiland.