MoviesPeter Poolreview, movie

Sicario Day of the Soldado houdt het niveau hoog

MoviesPeter Poolreview, movie
Sicario Day of the Soldado houdt het niveau hoog

De eerste Sicario was een grimmige film over de strijd achter de schermen tegen de Mexicaanse drugskartels. Geen keurige agenten tegen gemene boeven maar meedogenloze CIA agenten die drugskartels tegen elkaar uitspelen en zo over lijken gaan. Een tweede deel leek onnodig maar met een andere regisseur ook kansloos.

Wat schetst mijn verbazing? Sicario Day of the Soldado is een goed geschreven vervolg die misschien nog wel harder is dan het eerste deel. Wederom zien we Josh Brolin als de no-nonsense CIA agent die wordt ingeroepen om rotzooi te trappen in Mexico samen met collega Benicio Del Toro.

Wanneer het de Amerikaanse regering te heet onder de voeten wordt komen de 2 mannen tegenover elkaar te staan. Het wederom grimmige verhaal. De dreigende muziek en de sterke personages zorgen ervoor dat deze tweede Sicario prima naast de eerste kan staan. Een aanrader.