Alkmaars nieuwste bierspot: The Scrapyard van De Moersleutel

Alkmaars nieuwste bierspot: The Scrapyard van De Moersleutel

Alkmaar is vanaf 13 juli een hotspot rijker. Dan opent Brouwerij De Moersleutel hun eigen taproom: The Scrapyard. Hoewel de opening pas later deze maand is, kun je er nu al terecht voor heel goede bieren.

In het centrum van Alkmaar is het lastig om een craft beer op een tap te vinden. Zeker als craft beer liefhebber zijn je keuzes erg beperkt. Eigenlijk is er maar één: De Kleine Deugniet. Een fijne tent met 17 taps en meer dan 100 bieren op fles of blik. De keuze is daar dus reuze, maar een terrasje is er niet echt. Ook op zaterdag overdag is het lastig om er lekker bier te drinken, want dan is er markt recht voor de deur. Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief dankzij de heren van brouwerij De Moersleutel. Zij hebben namelijk een eigen taproom: The Scrapyard. Deze heeft een gigantisch terras en dat is wel zo fijn in de zomer.

public.jpeg

Net als met de bieren van De Moersleutel is ook The Scrapyard geen halfbakken werk. Met 20 taps met een mix van eigen bieren en die van andere brouwerijen is het voor bierliefhebbers al niet slecht toeven. Maar ook de keuze van bieren op fles en blik groeit gestaag. We noemen diverse Cantillions en blikken als Heady Toppers en Focal Bangers en je krijgt een beetje een idee van wat je staat te wachten. Oh, en gewone pils kan je vooralsnog wel vergeten. Maar als je geen keuze kunt maken, dan kun je altijd even touwtje trekken. Je krijgt dan een van de 20 bieren die op tap staan.

Zoals gezegd is The Scrapyard al open, maar is de officiële opening pas 13 juli. Tot die tijd kan het zijn dat je bij een bezoekje nog wat klussende medewerkers tegenkomt. Fotograaf en bierspotblogger Dennis van der Kolk was bij de softlaunch aanwezig en schoot wat foto’s. Die foto’s zie je hier en geven een goede indruk van hoe gezellig het bij The Scrapyard kan zijn.

The Scrapyard kun je vinden vlakbij De Victorie op de Pettemerstraat 15 in Alkmaar.

public.jpeg