Retro games op je Xbox Series S spelen? Dat doe je zo

Photo: Dimitris Chapsoulas/Unsplash

Scroll this

Eerder schreef ik al dat de Xbox Series S de beste console van dit moment is. De redenen hiervoor zijn overduidelijk, natuurlijk. Maar vandaag wordt hij nog een beetje beter. Waarom? Omdat er een manier is die het mogelijk maakt om alle , maar dan ook echt ALLE retro-games te spelen op de console.

Van Super Mario Galaxy tot de eerste Tomb Raider tot alle Pokémon games die ooit zijn uitgebracht. Het kan allemaal op de Xbox Series S afgespeeld worden. Het enige dat het jou kost is $19, wat omgerekend ongeveer €3,50 is, en een paar minuten rommelen.

Zo doe je het

Hoe krijg je al die retro-games op je Xbox Series S (Series X kan ook, maar die kan je nergens kopen)? Heel simpel, je kunt je Xbox inzetten als development tool. Microsoft laat dat gewoon toe als je een dev-account aanmaakt. Dat kost je eenmalig $19 dat is een koopje als je bedenkt dat je er toegang tot honderden games voor terugkrijgt.

Als je eenmaal je de Dev-mode op je console hebt aangezet en je jezelf hebt geregistreerd voor een development-account, hoef je alleen nog maar RetroArch te installeren. Dat is een van de bekendste emulators die vrijwel alle consoles, handhelds en oudere pc kan emuleren. Installeren is super simpel en het overpompen van wat roms ook.

Klinkt makkelijk, en dat is het ook. Maar omdat ik ook weet dat jij geen zin hebt om een hele handleiding door te lezen, vond ik een video die alle stappen voor je doorloopt. Een kwartiertje kijken, goed volgen wat er gebeurt en je kunt gamen!

De benodigde linkjes vind je hieronder:

Dev Mode voor je Xbox: https://aka.ms/activatexbox

Retroarch: https://retroarch.com

En ja, net als in de video, kan ik hier ook niet delen hoe je aan Roms komt. Iets met illegaal enzo.

Het kan voor moderne games, sort of..

Ben je te lui om RetroArch op je Xbox te installeren, dan kun je ook roms in je browser spelen: check dit. Of wil je gewoon alle dikke moderne games op de kleinste console ooit spelen? Neem dan een abonnement op GamePass Ultimate. Trust me, dat is het waard.

Quick tip: op dit moment is de Xbox Series S in de aanbieding bij Bol.com voor €265 euro. Goedkoper ga je hem niet vinden!