Review: De baardproducten van Oak (en win baardolie van Oak)

exc-562de698e4b0b8640583eff9

Scroll this

Toen ik besloot om me nooit meer te scheren en dus een baard te laten groeien, wist ik dat het awesome zou worden. Wat ik niet wist is dat een baard zonder verzorging bijna onhoudbaar zou worden. Er moesten dus wat producten komen om de zwerverlook, waar ik niet voor ging, aan te pakken. Ik kwam uit bij Oak en dit vind ik tot nu toe van hun producten.

Het besluit was genomen. De baard moest groeien. Maar ik zou daarvoor toch echt geen verzorgingsproducten nodig hebben. Die gebruiken mannen met baarden toch helemaal niet. Dat was tenminste het idee dat ik hierbij had. Maar toch begon de baard steeds meer zijn eigen richting te nemen en was er hij met geen kam in het gareel te krijgen. Toen kwam een maat van me toevallig langs met de baardborstel van Oak. Hij beweerde dat elke baard door het gebruik van de borstel een gehoorzamende onderdaan zou worden. Dat moest dus getest worden. De borstel heb ik huis gehaald evenals de zeep en de olie. Gelijk allemaal van Oak, want als je het doet, dan moet je het duur doen. Of het goed was, dat wist ik namelijk nog helemaal niet. Dat het het duurste merk op de markt is, dat wel. 

Vol goede moed begon ik met het regelmatig borstelen van mijn harige kin en geloof het of niet, maar dat ding werkte. De haren stonden netjes in de richting van mijn borstelbewegingen en begonnen nog zachter te worden ook. Wat ik dan weer niet verwachtte was de hardheid van de borstel. De echte zwijnenharen waarvan de borstel gemaakt is, zijn toch best stevig en puntig. Niet heel prettig, maar ik had het vermoeden dat dit vooral nieuwigheid was en dat de borstel naar mate hij meer gebruikt werd, zachter en zachter zou worden. Iets waar ik gelijk in heb gekregen. De borstel is nog steeds heel erg stevig, maar de puntigheid van de haartjes is flink afgenomen. De borstel voelt nu meer aan als een lekkere massage in plaats van een grove scrub.

Na het in gebruik nemen van de borstel werd de baard al een stuk mooier om naar te kijken en om aan te voelen (ook volgens mijn vriendin). Geen ruige bos zwervershaar, maar een nette en verzorgd ogende bos mannelijkheid. 

De volgende stap: de olie. Want iets wat er goed uitziet, moet er goed uit blijven zien en natuurlijk ook goed ruiken. De olie van Oak moest uit het het rood-witte doosje komen want anders krijg je het toch echt niet in de baard. Volgens Oak moest het genoeg zijn om twee of drie druppels op de vingers te druppelen en deze vanaf de nek naar boven in de baard te smeren. Bij het druppelen viel gelijk op dat het een erg dun goedje is waardoor het in rap tempo van de vingers weg wil glijden. Snel spuiten en smeren dus. Of, en dat leerde ik later, gewoon wat in de handpalm druppelen, goed uitsmeren en dan met de hele hand lekker de baard insmeren. Het is niet wat aangeraden wordt. maar het werkt veel makkelijker.

Na het insmeren is mijn baard ietwat vettig en glanst hij lekker, maar dat trekt langzaam weg. Wat langer blijft hangen is de lekkere geur. Het ruikt alsof je in de natuur bent. Niet heel vreemd aangezien de baardolie uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat. Maar die olie smeerde ik niet alleen om de baard goed te laten ruiken, ook moest hij er toch wat zachter door worden. Door de toenemende lengte werd het steeds lastiger om de stugge haren onder controle te krijgen. Het borstelen alleen hielp wel, maar er was toch echt meer nodig. Wanneer ik eerst de olie aanbracht en daarna ging borstelen luisterde ome baard ineens een stuk beter naar zijn meester. Dat niet alleen, hij werd er ook een stuk zachter van. Iets wat vriendinlief overigens helemaal niet vervelend vindt.

De laatste stap in de trifecta van producten om de baard zo mooi en gezond mogelijk te krijgen is de speciale baardzeep. Je kunt je baard ook gewoon vol smeren met normale shampoo, maar dit bevat nogal agressieve stoffen waar baardmans niet zo van gediend is en waardoor hij nogal zal uitdrogen. Iets waar ik ook achter begon te komen. Daarom de zeep van Oak. In een mooie pompfles zodat je nooit teveel doseert. Twee pompjes is meer dan genoeg. Bij het insmeren voelde ik gelijk al het verschil. Waar normale shampoo of zeep de vettigheid weg neemt, verminderd de zeep van Oak de vettigheid wel, maar laat genoeg achter om de baard gezond laten. Ook heeft het precies hetzelfde lekkere geurtje die de olie heeft. Het resultaat na enkele keren wassen met de zeep was dan ook een nog zachtere en vriendelijkere baard. Oh, en een die ook nog eens verschrikkelijk schoon is en lekker ruikt.

Uiteindelijk kan ik met zekerheid zeggen dat zolang ik een baard heb, ik deze producten blijf gebruiken. De borstel is een echte must. Zonder dit blokje harig hout zou ik als Koos Baardloos door het leven gaan. Naast het feit dat het heel erg rustgevend is om je baard lekker te borstelen, is het ook nog eens goed voor dat stuk haar. Hij wordt er mooier van en het model zal een stuk beter ogen. De olie is een hele mooie toevoeging hierop. Mijn baard is er een stuk soepeler en zachter door geworden. Hierdoor dus nog makkelijker in het onderhoud en het ruikt zo verschrikkelijk lekker dat ik betwijfel of er een olie bestaat die lekkerder kan ruiken. Dat geldt overigens ook voor de zeep. Mocht je je baard met iets meer dan water willen gaan wassen, dan is deze zeep een absolute aanrader. Het droogt je baard niet uit, maakt hem wat zachter en heerlijk ruikend.

Kortom, zonder Oak baard producten zou ik op dit moment hoogstens een stoppelbaardje hebben. En laten we toegeven, leven zonder baard, dat is iets wat je zelfs je ergste vijand niet aan durft te doen.

Oh, en check ook de shop als je de Oak Beard Care dingen wat goedkoper wilt hebben.

Wil je de Baardolie van Oak winnen? Dan moet je de facebookpage van Nitch even checken.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *