Dit is het nieuwe instapmodelletje van McLaren: de 570S

exc-551a50f8e4b068d73b7bfdf4

Scroll this

Iets eerder dan verwacht laat McLaren alvast hun nieuwe instapmodelletje zien: de 570S Coupé. En belangrijk om te weten is dat dit bommetje op wielen bijna niet onder doet voor zijn grotere broers. Zo zit hij bijvoorbeeld binnen 3,2 seconden op de honderd. Voor meer info moet je zeker verder lezen.

De powerrrr voor dit ding komt uit een V8 met twee turbo’s die 570pk en 600nm naar de achterwielen stuurt. Deze zijn natuurlijk voorzien van extreem lichte 20″ velgen en Pirelli P Zero Corsa’s. Daarnaast is de auto (met light-weight options) zo’n 150kg lichter dan zijn eerste concurrent al moet je zelf maar even uitzoeken welke auto dat is. Het resultaat zijn cijfertjes die er niet om liegen: 0 naar 100km/u kost 3,2 seconden en 0 naar 200km/u  kost niet eens 10 seconden (9,5).

Daarnaast is de auto opgebouwd uit aluminium en natuurlijk carbon fibre. Daar omheen is de body geshrinkwrapped net als bij zijn grotere broers. Nieuw is wel de Flying Buttress (foto 8 uit de gallery) aan beide kanten van de 570S om downforce te verhogen. Van binnen mist men niets aan luxe en is het interieur, net als bij andere McLarens, speciaal gericht op de bestuurder. Blijft er nog een ding over: de prijs. Die weten we nog niet, maar de speculaties gaan dat ie zo’n ton minder gaat kosten dan de 650S en ook lijkt het erop dat er een andere versie van de 570S zal komen, een zonder dak. 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *