De BMW R nineT by Deus Ex Machina – The Heinrich Maneuvre

exc-555b308fe4b0ecd2e3b7bba5

Scroll this

Als het op custom motoren aankomt, dan behoort Deus Ex Machina ergens bij de toppers. Dit keer hebben ze speciaal als eerbetoon aan de Duitse benzinetank designer Karl Heinrich de Heinrich Maneuvre gemaakt. Als basis is daarvoor de toch al dikke BMW R Nine T gebruikt. En zoals altijd zit de pracht van dit soort dingen ook dit keer in de details.

Omdat het eerbetoon uitging naar iemand die iets met benzinetanks deed, besloten ze bij Deus Ex maar te gaan voor een gigantische oversized versie. Dat bracht het probleem van heen en weer klotsende benzine met zich mee wat vervolgens opgelost werd met een uitgekiend systeem aan leidingen in de tank. Daarnaast is het ding afgewerkt in hoogglans wit zodat hij gelijk de aandacht trekt als center piece van de motor. 

Andere aanpassingen zijn een speciaal met de hand gemaakt sub frame van zowel ronde als vierkante stukken, een aluminium en suede zitje, verder naar achter geplaatste voetsteunen voor een betere rijderspositie en een motogadget dash voor alle informatie zonder teveel in te leveren op het design. En wellicht is het mooiste nog het aangepaste BMW logo.

Meer? Check Deus Ex Machina

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *