De Ducati Draxter is een bonk bruutheid

exc-56a8c2385dc6decee2111981

Scroll this

Ducati komt weer een keer met een concept de hoek om zijlen. Zoals gewoonlijk betekend dat een hele vette motor, maar deze keer is het een uitzonderlijk bruut ding. Kijk maar, zo zie je ze niet vaak.

De Ducati Draxter combineert de performance van een superbike met die van een cruiser. Met als basis de toch al vette XDiavel cruiser, hoefde Ducati niet veel aan dit monster aan te passen om hem nog veel vetter te maken. De 156pk sterke 1262cc motor en de gigantische achterband zorgen ervoor dat deze tweewieler snel genoeg bij het stoplicht wegtrekt en de vering en remmen, die direct zijn overgenomen van de Panigale Superbike, zorgen ervoor dat je weer veilig tot stilstand zult komen. En in de tussentijd zorgt de Termignoni uitlaat ervoor dat je bij het afstappen niemand meer verstaat. Om het hele plaatje af te maken is dit beest voorzien van een speciale livery waarmee Ducati zijn 90-jarige bestaan viert.

En dan blijven we met een probleem zitten. Omdat het een concept is, is hij niet te krijgen. Maar toch wil je hem. Of niet?

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *