Jason Bourne: een prima meer van hetzelfde

exc-583c682f8419c26447907e8f

Scroll this

Na de eerste ijzersterke drie films moest de spin-off The Bourne Legacy met Jeremy Renner soelaas bieden voor iedereen die de serie miste. Het grote manco van die film was niet zozeer dat hij niet om Jason Bourne draaide, als wel dat de film pas begon toen hij eindigde. Nu is Matt Damon terug en lijkt een vervolg op de Jeremy Renner-film verder weg dan ooit.

De behoorlijk afgetrainde Matt Damon doet wat we van hem verwachten: hij schiet, slaat en scheurt. De enige terugkerende oude bekende is Julia Stiles als Nicky Parsons die inmiddels een actieve hacktivist is tegen geheime diensten. Tegenover hun vinden we oude mopperkont Tommy Lee Jones die vooral doet wat we van hem verwachten. Daarnaast hebben we nog de Fransman Vincent Cassel als meedogenloze CIA hitman en de nieuwe hollywood It-girl Alicia Vikander die je zou kunnen kennen van Ex Machina. Een dame van wie niet helemaal duidelijk is aan wiens kant ze staat.

Alles wat je verwacht van een goede Bourne-film is aanwezig. Er valt weinig op af te dingen. De enige vraag die je bekruipt tijdens het bekijken van Jason Bourne is: ‘wat voegt de film toe aan de 3 eerdere prima films?’ Het antwoord is weinig. Het verhaal laat zich raden en zelfs de actie is enigszins voorspelbaar. Is dat erg? Nee, keihard nee! In een wereld waarin de echte actiefilms vervangen zijn door mannen met capes en rare pakkies, is het soms heel prettig om Jason Bourne ouderwets huis te zien houden. Misschien niet meer zo bijzonder, als voorheen maar daarom zeker niet minder leuk.

Jason Bourne is vanaf nu digitaal verkrijgbaar en ligt vanaf 30 november in de winkels op DVD/blu-ray

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *