Healthy AF: Tatoeages helpen met het beschermen tegen verkoudheid

exc-56e6bf4045bf2119aa5fac38

Scroll this

Goed nieuws! Je hoeft nooit meer verkouden te zijn! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het hebben van twee of meer tatoeages helpt met het beschermen tegen verkoudheid en andere vervelende aandoeningen.

En het nieuws wordt nog beter, want hoe meer tattoo’s, hoe beter je lichaam gewapend is tegen de common cold. Ene Dr. Christopher Lynn kwam hier tijdens zijn onderzoek voor de Universiteit van Alabama achter. Hij deed zijn onderzoek bij mensen voordat ze een tattoo lieten zetten en nadat ze er een hadden laten zetten. Het resultaat was dat het niveau van immunglobulin A (een antilichaam dat beschermd tegen onder andere verkoudheid) beduidend lager was onder de lui die net een tattoo hadden laten zetten. Dit betekent dat die mensen juist op dat moment vatbaarder waren voor het oplopen van een vervelende infectie. Hierdoor lijkt dit nieuws ietwat tegenstrijdig, maar er is een reden dat de bescherming tegen deze infecties pas begint te werken na de tweede tatoeage. Het laten zetten van een tat werkt namelijk als een soort vaccinatie. Het lichaam krijgt een klap op het immuunsysteem te verwerken en zet alles op alles om infecties af te weren. Wanneer het dan weer terugkeert naar de normale gezonde staat, zal het lichaam beter voorbereid zijn op het verweren van infecties zoals verkoudheid.

Het nemen van meer tatoeages, maakt het lichaam dus steeds resistenter tegen bepaalde infecties. En als je zo’n stronthaat heb aan verkoudheid als ik, dan is een extra tatoeage een heel goed alternatief op smerig ziek zijn.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *