Bell & Ross promoot nieuwe horloges met een concept car

exc-56f0141d555986f39d3a1c91

Scroll this

Met een achtergrond in de luchtvaart en een hele lijn horloges die daarop gebaseerd zijn, is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je je nieuwe lijn klokkies aan de man gaat brengen met behulp van een concept car. Wacht wat?

Ja echt, een concept car. Franse horlogebouwer Bell & Ross heeft de AeroGT concept car in het leven geroepen om horloges mee te verkopen. Natuurlijk heeft deze vierwieler wat design overeenkomsten met de nieuw gelanceerde polswekkers, maar ook laten ze hun luchtvaartverleden niet los. De AeroGT is namelijk niet alleen geïnspireerd op grand touring wagens uit de jaren 50 en 60, maar heeft ook duidelijke gelijkenissen met vliegtuigen.

Kijk maar eens naar de voorruit, deze is extra groot en heeft de vorm van een druppel. Iets wat moet lijken op een cockpit. Ook is de wagen extra laag en heel erg aerodynamisch en heeft hij harde lijnen en scherpe hoeken wat doet denken aan een gevechtsvliegtuig. En als laatste puntje moeten de extreem dunne achteruitkijkspiegels lijken op vleugels. En ja, dat is serieus bedoeld.

De horloges die bij deze wagen horen, heten respectievelijk de BR 03-94 AeroGT en deBR 03-92 AeroGT. Beide zijn gehuld in een 42mm behuizing van satijn gepolijst staal. Ook geven beide horloges zicht naar het binnenwerk dankzij de skeleton nummerplaat. De wijzers zijn gevuld met Superluminova zodat je ook bij donkere omstandigheden prima de tijd kunt aflezen. En als laatste is het bandje gemaakt van kalfsleer. Oh, en met dit geheel om je pols kun je rustig tot 100 meter onder water duiken zonder dat er water naar binnen zijpelt.

Kopen? Als je de prijs moet vragen, dan kun je het niet betalen. Dus ga maar gewoon even plaatjes kijken. En vergeet de video niet. Die is ook heel tof.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *