Godzilla krijgt een update: de Nissan GT-R ziet er beter uit en gaat nu nog harder.

exc-56f40281b73abe90e500c20f

Scroll this

Voor zijn tiende verjaardag is de koning der vierwielers, de meest krachtige Nissan, de GT-R door Nissan in het nieuw gestoken. En dat betekent niet alleen dat Godzilla een verbeterd uiterlijk heeft gekregen. Er is ook wat gekieteld onder de motorkap.

Mocht je net een GT-R gekocht hebben, dan is het nu de tijd om je bekocht te voelen want de nieuwe versie heeft, wacht voor het, maar liefst 20 pk meer dan die de vorige. Daarmee komt het totaal op 565 paarden uit de 3,8 liter twin turbo V6. Dat hebben ze voor elkaar gekregen door de turbodruk iets op te voeren en de ontsteking van elk van de zes cilinders opnieuw te timen.

En zoals je kunt zien heeft het uiterlijk ook een update gekregen. Niet alleen cosmetisch want door de update creëert de auto meer downforce en krijgt de motor efficiëntere koeling. In de auto vind je nu een mooiere afwerking met nappa-leer en een 8-inch touchscreen in plaats van de belachelijk kleine 7-inch versie waar het vorige model het mee moest doen. Ook bevinden de schakelflippers zich nu aan het stuur en niet meer aan de stuurkolom. En als laatste heeft de nieuwe GT-R ook de beschikking over “Active Sound Enhancement” waardoor het uitlaatgeluid extra versterkt wordt over de speakers.

Vanaf april kun je er een bestellen. De levering zal dan ergens in de zomer zijn. Wat je er in Nederland voor moet neertikken is nog niet bekend.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *