Een bijbel ontdaan van alle nepheid speciaal voor niet-gelovingen: The Holy Bible: Abridged

exc-5882168c2994ca06fb1798fb

Scroll this

Als je het hele verhaal van de bijbel ontdoet van alle nutteloze fluff en nepheid, dan blijft er weinig over. Zo weinig eigenlijk, dat het heel erg grappig wordt. En naast dat het geloof op de hak genomen wordt,  is The Holy Bible: Abridged Beyond the Point of Usefulness helemaal gratis.

Zelf ben ik acht jaar lang geïndoctrineerd met het verhaal van God. Ik zat op een Rooms Katholieke school waarbij elk jaar de hele bijbel werd voorgelezen. Ik ben er weinig mee opgeschoten want geloven doe ik nog steeds niet. Het had dan ook heel veel beter geweest als de leraar deze versie van de bijbel had voorgelezen. Het had een stuk minder tijd gekost en was een stuk grappiger geweest. En als hij het niet zou vertalen, dan had ik had ik nog een Engelse talenknobbel ontwikkeld ook.

Het boek telt bijna 80 pagina’s. Op elke pagina is een deel van de bijbel op hilarische wijze beschreven in een paar zinnen. Lezen kan op twee manieren: je koopt het boekje hier voor wat dollars, of je download de PDF hier en scrolt er binnen 10 minuten doorheen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *