Logan toont het bittere eind van een superheld

exc-59d8a798bce176f17853d62e

Scroll naar beneden

 

Excuus voor deze late review van de laatste Wolverine film. Als ik eerlijk ben koste het mij gewoon moeite om deze film aan te zetten. Van alle superhelden is Wolverine een van mijn persoonlijke favorieten en dan is Logan zware kost. De goede man is eindelijk oud. Zijn wonden genezen een stuk minder snel, zijn lichaam is ziek van zijn adamantium skelet en hij rijdt een limousine om de medicatie voor Charles Xavier te bekostigen. De andere X-men zijn dood. Nee, Logan is geen vrolijke film.

Wanneer een jonge mutant hun pad kruist achterna gezeten door een groep huurlingen van een bedrijf dat hun eigen mutanten leger aan het maken is worden Xavier and Wolverine tot het uiterste gedreven om deze telg naar een veilige plek te brengen. Ondertussen worden huurlingen bij bossen in stukken gehakt door Logan en de jonge dame. Iets waarbij bloed en afgehakte ledematen voor het eerst niet worden geschuwd. Met dank aan het succes van Deadpool.

Logan is een film over afscheid, over nog een keer staan waar je zolang voor hebt gestaan en uiteindelijk vaders en dochters en het doorgeven van de toorts. Verwacht geen goed eind bij Logan. Verwacht echter wel een van de beste en grimmigste superhelden die gemaakt is. De film is veel meer een western dan een Marvelfilm. Hij doet veel meer denken aan de western The Unforgiven dan aan The Avengers. Logan is een film die in een adem genoemd mag worden met The Dark Knight en dat zegt voor de kenners genoeg.