Deepwater Horizon nergens echt bijzonder

exc-5898d7b0c534a5fc6ec13144

Scroll this

Je zou het bijna vergeten maar in 2010 was het oliebedrijf BP die in de Golf van Mexico een ramp van jewelste veroorzaakte door bij het boren van Olie fout op fout te stapelen. Als we de recreatie in Deepwater Horizon moeten geloven lag het niet aan de arbeiders op het boorplatform maar aan de money hungry mannen in pak. 

 

Mark Wahlberg doet waar hij goed in is, de typische blue collar working man spelen die het beter weet dan de mannen in pak om uiteindelijk als noodgedwongen held collega’s de helpende hand aan te reiken. Naast Wahlberg zien we o.a. Kurt Russell en John Malkovitch.

Na totaal over the top films als 2012 en San Andreas zou je denken dat een meer op de werkelijkheid gebaseerde film een verademing zou zijn. Waar het echter mis gaat is het boorplatform jargon waar de film mij in kwijt raakte. Hierdoor is het volgen waarom het fout gaat wat lastig te volgen voor een ieder die niet in deze sector werkzaam is. Wanneer alles begint te ontploffen en Marky Mark de ene na de andere persoon het leven redt wordt het leuker maar is het gewoon toch net even minder dan die over the top onzin films. Deepwater Horizon is niet vervelend maar weet je ook niet te grijpen. Het sentimentele einde had ook achterwege gelaten mogen worden.  

Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray vanaf 15 februari.