Arrival levert aliens die in een keer in vrede komen

exc-58bda45a2994ca1d9272c989

Scroll naar beneden

Meestal wanneer aliens onze aarde bereiken doen ze dit om de boel tot puin te schieten. Van de verschillende Star Trek varianten hebben we geleerd dat vrijwel alle buitenaardse wezens veel weg hebben van mensen en bijna altijd Engels spreken. Gelukkig slaat Arrival hierin een eigen weg in. De aliens arriveren en dan? Hoe ga je met hen communiceren? Dit proces is waar het in Arrival om gaat.

Vooral niet onbelangrijk is de reactie van de wereld die doet denken aan de film Contact. Paniek in het ene land, reactie van de ander. Niet onrealistisch. Het verhaal volgt Amy Adams die als taaldeskundige de taak heeft om met de bizarre wezens te leren communiceren. Net als in Contact slaat de film tegen het einde door waardoor de finale een anti-climax is maar dat mag de pret niet drukken.

Arrival is een prima science-fiction film voor een ieder die het bekende werk even zat is. Dat de film zich in de tweede helft verliest, is jammer maar geen ramp. Een klassieker is het niet, een aardige nieuwe insteek op een bekend thema des te meer.