Een Harley Turbo Salt Racer van Lucky Custom

exc-591f27513a04117e0483b188

Scroll this

Om hun tienjarig bestaan te vieren, besloot Lucky Custom eigenaar Lucas  Layum een belachelijk snelle Harley Davidson te maken. Een tje met een turbo en de bijnaam Cheetah. Maar er was een probleem. Er was geen begin, er was alleen een HD Evo motor uit 1980. De rest moest gemaakt worden. 

Het Eva blok is nergens geweldig te noemen. Hij staat bekend om zijn betrouwbaarheid, maar daar houdt het ook wel bij op. Snelheid zat er niet in, dus ook dat moest gemaakt worden. Daarom boorde Lucas de cilinders van 1340cc uit naar 1450cc. Combineer dit met gesmeden zuigers en een verhoogde compressie en de pk’s gaan al flink omhoog. Maar voor dat laatste beetje oomph werd gekozen voor een turbo. Het enige nadeel daarvan was dat er een oliekoeler geplaatst moest worden omdat de turbo voor extra hitte zorgt die afgevoerd moet worden. 

Gelukkig was overal ruimte voor want het frame moest van scratch gemaakt worden. Deze is dan ook compleet ontworpen en gefabriceerd door Lucky Custom. De tweedelige tank (aan elke kant van het frame bevindt zich een deel verbonden met een pomp en wat slangen), accubak, olietank en verschillende cover zijn overigens ook allemaal door het team met de hand gemaakt. 

En hoewel het frame heel erg lang lijkt, valt dat eigenlijk wel mee. Dat lijkt vooral zo omdat er aan de voor- en achterkant gigantische 23inch velgen geplaatst zijn. Voor is deze overigens geplaatst tussen een vork welke afkomstig is van een scooter. Een 1960 Honda Dream scooter. Je verwacht het niet. Ze zijn natuurlijk ook flink verstevigd om de velg te kunnen ondersteunen, maar ook om de power van de motor te kunnen verdragen. 

De Harley is afgemaakt met een Ford koplamp uit 1940. Een onderdeel dat zo goed werkte, dat het hele Ford thema doorgetrokken werd door de fiets blauw met goud metalliek te spuiten. Naast dat dit perfect bij klassieke Fords uit die tijd paste, werkte het ook nog eens perfect bij de klassieke looks van de racer.

En als je nu al je bankrekening aan het checken bent of je genoeg centjes hebt om dit monster te kunnen kopen, dan kan ik je melden dat je keiharde pech hebt. Lucas heeft namelijk heel erg duidelijk gemaakt dat deze speciale motor van hem blijft. Het is voor hem het perfecte aandenken aan tien jaar hard werken en mooie projecten.