Extra dik: de Shelby 2017 Wide Body Super Snake

exc-59242a12d482e9dbfe388104

Scroll naar beneden

Shelby kennen we allemaal wel als de verbeteraar van een toch al geweldig product: de Ford Mustang. Ze zijn verantwoordelijk voor enkele van de meest begeerlijke wagens ooit gemaakt en komen er nu weer met zo een aankakken. Deze is speciaal voor het 50-jarige bestaan van het bedrijf extra dik uitgevoerd.

De Shelby 2017 Wide Body Super Snake is een extra brede Super Snake. Niet dat die smal is, maar hey, breder is altijd beter. Toch? De achterwielen liggen nu zo’n tien centimeter verder uit elkaar en de voorwielen iets meer dan zes. De Widy Body ligt ook nog eens wat millimeters lager op de weg voor een wat agressievere looks. Die looks worden benadrukt met aangepaste bumpers voor. Deze zijn voorzien van functionele luchtinlaten. De V8 kan alle koeling gebruiken. De achterpanelen zijn natuurlijk extra dik om de extra breedte te kunnen opvangen. De velgen zijn custom made voor deze Shelby en bevinden zich in Michelin Pilot Sport Cup 2 banden zodat er ook geen tekort is aan grip.

Voor de rest weten we nog niet zoveel over de Wide Body versie van de Super Snake, maar het lijkt erop dat hij voor de rest dezelfde debiele specs zal krijgen als zijn smallere broertje. Daarbij moet je denken aan een 5.0 liter V8 waaruit 750 paarden worden vrijgelaten en een Shelby track suspension systeem van Cortex rondom. Brembo is verantwoordelijk voor de stopkracht en leverde daarvoor 40cm grote remschijven met remklauwen met vier zuigers aan de voorkant en 35cm grote schijven achter die geklemd zitten tussen klauwen met zes zuigers. Stoppen gaat dus net zo goed als het optrekken.

De auto zal vanaf de herfst leverbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend, maar zoals altijd zal deze en de overige specs zeker bekend gemaakt worden. Nog eventjes geduld nog, voor zover je dat kunt opbrengen.