De nieuwe dakloze Lamborghini Centenario Roadster kost zo’n twee miljoen

exc-57bac87759cc6886da0eadf7

Scroll this

Als je het over monsterlijk ogende auto’s hebt, dan kom je al snel uit bij de Lamborghini Centenario. En als je dan een blik werpt op de nieuwe dakloze Roadster versie, dan zie je gelijk ze bij Lambo dachten dat het nog wel iets monsterlijker kon.

Zo heeft de Centenario Roadster vooral vlakke panelen en is bij het ontwerp er vanuit de “form follows function” gewerkt. Dat betekent dus dat elk paneel zijn vorm te danken heeft aan functionaliteit. Hierdoor heeft de auto extreem strakke en schone lijnen waardoor het zelfs lijkt alsof het geheel bestaat uit een stuk.

Daarnaast hebben de desingers een compleet nieuwe kleur ontwikkeld voor dit monster. De ‘Argento Centenario’ paintjob is alleen voor de Roadster te krijgen en is ontwikkeld door een high-tech proces waarbij metaal opgelost werd om de structuur hiervan zoveel mogelijk te verdunnen zonder dat de look ervan verdween. Hierdoor krijgt de auto een extreem zachte zijdeglans metaal look.

Ook de aerodynamica is een tikkeltje aangepakt met een grote achtervleugel en wat extra panelen rondom. Hierdoor zal de downforce op hogere snelheden beter zijn en dit komt de rijeigenschappen alleen maar tegen goede. Geen overbodige luxe want met de krachtigste Lamborghini (770pk uit een 6,5 liter V12) tot nu toe kunnen snelheden van 350 km/u makkelijk behaald worden.

Oh, en net als bij de Centenario, zijn ook de 20 gemaakte Centenario Roadsters al lang verkocht. En dat tegen een prijs van rond de €2.000.000,-

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *