De krachtigste Bentley tot nu toe: de Bentley Continental SuperSports

exc-5873df4fe6f2e14a352b8c9b

Scroll this

Wanneer je aan een Bentley denkt, denk je aan een slagschip met een oude lul achter het stuur die nergens harder dan 50km/u rijdt. Niet aan een auto die er 3,4 seconden over doet om op de 100km/u te zitten en die een top van 336km/u weet te bereiken. De nieuwe Continental SuperSports kan beide.

De dagen dat Bentley alleen maar saaie, zware en slome wagens maakte, zijn voorbij. Ze hebben namelijk een nieuw publiek gevonden onder voetballers met teveel geld en die willen toch wat sportievere wagens. Of dat ook de reden achter de Continental SuperSports is, is nog maar de vraag, maar heel dik is hij zeker. 

En wat krijg je dan als je ’s werelds snelste en krachtigste vierzits auto op de kop tikt? Geen V8, geen V10 en ook geen V12. Wat wel? Een W12. Diezelfde W12 die Bentley eerder aan de kant schoof voor een wat goedkopere V8. Hij is opnieuw onder handen genomen om nu 80pk en 217Nm meer te produceren dan zijn voorganger. Dat brengt de totale output op een niet al te gekke 710 pk en 1017 Nm. 

Daarnaast staat Bentley niet bekend om het maken van lichte auto’s. En ondanks het feit dat Bentley stoer doet over verschillende gewichtsbesparende onderdelen en maatregelen, komt het gewicht van dit monster uit op een 2280kg. Nu moet al dat gewicht ook ooit een keer tot stilstand komen en daarom heeft de fabrikant ervoor gekozen om de auto te voorzien van ’s werelds grootste keramische remschijven ooit. Deze bevinden zich achter de “gewichtsbesparende” 21 inch velgen en zullen prima prestaties onder de meest extreme omstandigheden leveren. Tenminste, als we Bentley mogen geloven. 

Sturen moet ook goed gaan want alle vier de wielen worden tegelijkertijd aangedreven. En om het weggedrag ten goede te komen hebben de ingenieurs van Bentley ervoor gekozen om de aandrijving niet helemaal eerlijk te verdelen. Er gaat namelijk 60% van de power naar de achterwielen en de voorwielen moeten het dus doen met maar 40%. Dit moet ervoor zorgen dat dit zwaargewicht toch een sportief karakter behoudt.

En over het uiterlijk van deze bolide mag je zelf een mening vormen. Als je een die-hard Bentley fan bent vindt je het waarschijnlijk belachelijk, maar heet je Wayne Rooney, dan hang je nu waarschijnlijk al aan de lijn en heb je de eerste al besteld. 

Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar dat maakt ook geen flikker uit. Het is niet alsof je dit beest kunt betalen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *