De ultieme gezinsauto is de Mercedes-AMG GT Concept

exc-58c6eae7bebafb7975add679

Scroll naar beneden

Is de C63 AMG of de S63 AMG te min voor je en heb je meer achterbank nodig dan dat de AMG GT je nu biedt, maar wil je niet inleveren op vermogen en dat zieke AMG geluid niet missen? Dan heb ik heel goed nieuws voor je: Mercedes-AMG toonde de AMG GT Concept. De Porsche Panamera, maar dan veel mooier.

Nee, ik weet ook wel dat het niet eerlijk is om deze prachtige wagen te vergelijken met een van de lelijkste wagens die nu op de weg te vinden is, maar het is wel de meest directe concurrent van deze nieuwe AMG. (ja, ik vergeet de Aston Martin Rapide) Maar naast de geweldige looks van de Mercedes biedt hij ook geweldige prestaties. Wat denk je van 805pk uit de welbekende 4.0 liter biturbo V8 gecombineerd met elektromotoren die alleen op de achterwielen aangesloten zijn. Dat geeft de auto drie standen waarin hij kan rijden: volledig elektrisch, alleen op de V8 en gecombineerd voor maximale power. 

De concept ziet er op het eerste gezicht uit als een AMG GT die wat uitgerekt is om ruimte te maken voor de achterdeur, maar als je wat beter kijkt zie je dat er ook een bijzonder technisch snufje aan het uiterlijk ia toegevoegd. Zo valt het op dat de auto geen achteruitkijkspiegels heeft. Deze zijn niet nodig want op een lager punt bevinden zich twee kleine uitstekende vleugeltjes waarin camera’s zijn verwerkt. 

Of deze ook op het uiteindelijk model zullen komen, is niet duidelijk. Maar deze concept moet ons een hint geven naar de design toekomst van Mercedes-AMG. Daarom kun je ook verwachten dat de productieklare versie niet veel zal verschillen van deze concept. De fabrikant heeft de vorige paar concepts namelijk ook verrassend weinig aangepast om ze productie klaar te krijgen. Wanneer we het uiteindelijk model te zien krijgen, is helaas nog niet duidelijk, maar mijn onderbuik zegt dat we er niet lang op hoeven te wachten.