Bijna origineel: 1970 Plymouth Hemi Cuda

exc-58d1331a9de4bb62ea55952a

Scroll this

Zo zie je ze niet vaak, of eigenlijk zie je een Plymouth Hemi Cuda 1970 sowieso niet vaak. Zeker niet een met een hardtop aangezien er daar maar 368 van gemaakt zijn. En deze versie is extra speciaal want er is ruim zes jaar lang gewerkt om hem in een zo’n origineel mogelijke staat te krijgen.

Naast het feit dat dit een van 368 Hardtop Hemi Cuda’s op de planeet is, maakt de keuze voor de opties en het motorblok dit blauwe gevaarte nog specialer. Het V8 Hemi blok dat 425pk produceert werd in 1970 namelijk niet vaak gekozen. Ook de kleur keuze is er eentje die je niet vaak zult zien. De restaurateur had ervoor kunnen kiezen om de Plymouth in een wat modernere en hippere kleur te spuiten zodat hij wat makkelijker zou verkopen, maar deed tegendraads en koos voor B5 Blue Metallic. De kleur die de auto in 1970 in de fabriek opgespoten kreeg.

De eerste eigenaar was blijkbaar niet een type dat duidelijk wilde maken dat zijn auto een racemonster was, want hij koos voor simpele stalen velgen met wieldoppen in plaats van de sportieve, optionele Rallye velgen. Dit compenseerde hij met het interieur want daar is wel vrijwel alles in Rallye stijl terug te vinden. Maar ook hier is weer een opmerkelijke keuze terug te vinden in de blauwe kleurstelling. je moet er maar van houden.

Al met al maakt het wel dat deze 1970 Plymouth Hemi Cuda een unieke verschijning is. De auto staat op het punt om op een veilig in de Verenigde Staten van eigenaar te wisselen en wordt geleverd met een volledige Hemi garantie op het motorblok. Helaas is er nog geen richtprijs bekend, maar deze zal ongetwijfeld aan de hoge kant zijn. De laatste Hemi Cuda ging voor bijna 8 ton weg. Maar deze was met recht uniek want hij had nog maar 130 kilometers op de teller staan en was voor de rest niet aangeraakt.