De Vida Bandida BMW R nineT tracker uit Argentinië

exc-590a1afddb29d60889f69d41

Scroll naar beneden

Als je het hebt over een moderne cafe racer, dan heb je het al snel over een BMW R nineT. Daarom is het ook een mooi platform om verder te customizen, want geef toe, het standaard model heeft werk nodig om echt tof te zijn. Iets wat het Argentijnse Vida Bandida perfect heeft gedaan. Ze maakten “The Bandit”.

De BMW werd door de klant afgeleverd met een harde eis: de fiets moest binnen 10 dagen aangepast worden. En volgens shopeigenaren Toncho en Salvi is een standaard R nineT op zichzelf al een uitdaging om te verbouwen, laat staan dat het moest gebeuren binnen anderhalve week. Maar toch namen ze de uitdaging aan. De heren leegden hun agenda’s en gingen aan de slag.

“Vanaf de start was het al duidelijk dat we de motor niet te veel wilden aanpassen. De standaard look moest wel een beetje achterblijven, maar hij moest vooral agressiever gaan ogen en er moest veel meer oog voor de details komen,” vertelt Toncho. Al snel werd er besloten om daarom al het grijs te dumpen en de fiets helemaal zwart te maken. Het contrast moest komen van de metalen onderdelen die zichtbaar zijn.

Als je goed kijkt zie je al enkele van die besproken details zitten. “De details waren voor ons het belangrijkste onderdeel omdat we daarop het beste kunnen laten zien wat we kunnen maken. Kijk maar eens naar de uitlaatsteun. Deze is zo aangepast dat hij lijkt op een berenval. En de luchtinlaat is afgewerkt met een speciaal gemaakt stuk gedraaid aluminium.” Natuurlijk zijn er nog meer details te vinden, maar daarvoor mag je met je snufferd op het beeldscherm gaan zitten en ze zelf gaan zoeken.

De achterkant van de R nineT was de grootste uitdaging voor de heren van Vida Bandida. De zitting was redelijk simpel opgelost door mooi bruin leer met een mooie afwerking te kiezen. Verwerk het logo erin en klaas is kees. Maar het stuk dat om en achter het zadel moest komen was het moeilijke onderdeel. “We kozen ervoor om iets compleet nieuws te maken. Iets dat makkelijk uit elkaar te halen was, maar wat toch de lijnen van de bike zou complementeren. Het resultaat is wat je hier ziet: delicaat, scherp en agressief.” De verlichting is overigens onder de staart in een doos verwerkt. Zo zie je het niet zitten.

De Argentijnen hebben binnen 10 dagen een hele toffe custom neer weten te zetten. Met enkele hele gave details en vooral een hele vette en agressieve overall look. Een BMW die er goed uit ziet als je hem voorbij ziet komen en een waar Vida Bandida zeker trots op mag zijn.