Op de bucketlist: met een Land Rover door IJsland trekken

exc-596db54e2e69cf240a12c778

Scroll naar beneden

IJsland, het kleine eilandje met prachtige natuur, uitgestrekte gebieden en zo af en toe ook het Noorderlicht. Op zich al genoeg redenen om er een keer heen te gaan, toch? Maar als je ziet hoe veel toffer het wordt als je met een Land Rover overal kunt rondrijden, dan ben je helemaal verkocht.

Dat geldt voor mij in ieder geval wel. Een reis naar IJsland stond al op de bucketlist, maar een bezoek aan het land is nu toch wel enkele plekken in de top 10 geklommen.
Ik weet al hoe verschrikkelijk awesome het is om in een Defender moeilijk landschap te doorkruisen dankzij een dagje Land Rover Experience. Logisch dat ik dat nog een keer wil gaan doen, alleen had ik niet aan IJsland gedacht. Dom van me want de video hieronder laat zien wat de combinatie van Land Rover Super Defender + prachtige en onherbergzame landschappen inhoudt.

Zoals je vast al wel gezien hebt, is de Land Rover waarin gereden wordt alles behalve standaard. Het meest opvallend zijn de gigantische 38 inch banden die je leeg kunt laten lopen voor meer grip in moeilijke omstandigheden. Oppompen gebeurt natuurlijk niet met de hand, maar met een ingebouwde compressor. Dankzij de extra krachtige koplampen en de snorkel kan je met deze 4×4 letterlijk overal op het eiland komen. Er is genoeg ruimte voor alle troep die je mee wilt nemen want zelfs als je 7 personen in de wagen propt, kunnen er nog 3 koffers bij. En als dat nog niet genoeg is, dan kunnen er ook koffers op het dak, of kan er een trailer achter voor nog meer bergruimte.

Ik ben me ondertussen al aan het oriënteren op een prachtige trip of a lifetime. Zelf ook doen? De reis naar IJsland kan je zo’n beetje overal boeken, maar de auto in kwestie kun je boeken bij ISAK 4×4.