Patriots Day blijft dicht bij de werkelijkheid

exc-595ea38c37c581f58b597ce7

Scroll this

Patriots Day vertelt het verhaal over de aanslag tijdens de marathon in Boston een paar jaar geleden. Het geheel wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, ook die van de daders. Langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plek en worden de broer in het nauw gedrukt. Met de inmiddels wekelijkse confrontatie met het geweld van aanslagen in de landen om ons heen is de film bijzonder actueel en beangstigend.

Mark Wahlberg duikt steeds vaker op in infantiele films als de maar doordenderende Transformers en de flauwe Ted-films. Jammer want hij heeft meer in zijn mars. Zo bewijst hij in deze film. Wahlberg speelt geen held maar een gehandicapte agent die toevallig vlakbij de plek van de aanslag aanwezig is en zo krijg je dus van dichtbij mee wat er gebeurd als een stel godsdienstwaanzinnigen besluiten mannen, vrouwen en kinderen op te blazen.

Wat volgt is een redelijk nauwgezet beeld waarin verschillende diensten op zoek gaan naar de dader en hoe dat in zijn werk gaat. Voor wie het nieuws kijkt weet hoe het eindigt maar de weg er naar toe is spannend, chaotisch en gejaagd. Je kunt van alles zeggen over Wahlberg’s andere films. Dit is een prima film die het kijken meer dan waard is.