Kingsman: The Golden Circle heeft een gouden randje

exc-59c4045af09ca45e622295d0

Scroll naar beneden

De eerste Kingsman was een onverwachte topfilm, de tweede heeft daardoor iets om op te bouwen, maar ook een eerste deel dat overtroffen dient te worden. Niet makkelijk met de super vette en overbekende actiescene die zich in een kerk afspeelt.

Net zoals in het eerste deel is het verhaal in The Golden Circle even flauw en simpel als grappig. Het hoofdkwartier en alle woningen van The Kingsman agenten worden opgeblazen waardoor alleen Eggsy en Merlin overblijven. Om uit te vinden wie de schuldige is, roepen ze de hulp van de Statesman in. Een gelijksoortige organisatie uit Kentucky. Ze hebben een whiskey distilleerderij als dekmantel en codenamen als Champagne, Tequila en natuurlijk…Whiskey. Met gebundelde krachten proberen ze de wereld te redden.

De eerste tien minuten van de film zetten gelijk de toon voor de rest: ongelofelijk tof gefilmde actiescene’s die het eerste deel ook zo tof maakte. Alleen dan meer, sneller, explosiever en daardoor nog intenser. De hele film heeft een flink tempo en heeft hier en daar een kleine rustpauze om het verhaal wat duidelijker te maken om vervolgens weer verder te gaan met een belachelijk simpele, maar te grappige one-liner en nog meer dikke actie. Het was zo’n toffe ride dat ik achteraf schrok van de 2:21 die de film duurt. Ik had er nog wel een uur naar kunnen kijken.

Na afloop van de film gonsde het in de zaal. De meeste mensen vonden het eerste deel beter, maar daar kan ik het niet mee eens zijn op een puntje na: het verhaal was wat minder dan het origineel. Op alle andere vlakken overtrof The Golden Circle het origineel zeker. En die actie, man die actie, die is echt zo vet. Oh, en Elton John die iedereen “Fuck You”-ed maakt het helemaal af.

Kingsman: The Golden Circle draait nu in de bioscoop en ik raad je zeker aan om naar deze film te gaan.