De auto is de oplossing voor de coronacrisis

Scroll this

Nu de olie bijna gratis is, is het enorm goedkoop om auto te rijden. En dat is een goed ding, want daarmee bestrijden we Corona.

We horen allemaal rampverhalen van ondernemers die failliet gaan dankzij de COVID-19-epidemie. Kappers kunnen geen haren meer knippen en kroegen kunnen ons niet meer oplichten met scheef getapte bieren voor monsterbedragen. Ook bij de autofabrikanten vallen harde klappen. Fabrieken zijn dicht en werknemers zijn naar huis gestuurd, maar toch is de gemotoriseerde vierwieler een belangrijk onderdeel van de bestrijding van het virus.

Autorijden Bmw

Trein

Als we over een paar weken/maanden weer naar onze nu leegstaande kantoorgebouwen mogen, dan kunnen we daar niet allen op de fiets of met de benenwagen komen. Voor velen (waaronder ik) is een trein of auto nodig. En laten we wel zijn, die trein, die zien we natuurlijk niet zo zitten. Voorheen werd je al verkouden omdat medepassagiers lekker zaten te blaffen in plaats van thuis te blijven, nu speel je met je leven. Onverantwoordelijke medereizigers nemen hun deel in de coronaverspreiding. En daar kan jij maar één ding tegen doen: de auto pakken.

Mensen zien die oplossing nu al. Uit gesprekken met wat autohandelaren blijkt dat hun business niet per se helemaal inkakt. Sterker nog, sommigen hebben het drukker dan normaal. De reden? Mensen willen zich nog wel verplaatsen, maar willen dat niet met andere mensen in hun omgeving doen. Ze kiezen ervoor om in hun eigen veilige cocon op vier wielen van A naar B te geraken.

Autorijden Aston martin

Crisistijd

Naast deze logische oplossing voor een vervoersprobleem ondervonden wij laatst dat het bezitten van auto in crisistijd een helende werking op je gemoedstoestand kan hebben. Hoe? Door je de wereld te laten zien terwijl je eigenlijk niet buiten komt. Met andere woorden: ga eens een ritje door het land maken. Deden wij ook.

Zo zagen we plaatsen waar we nooit eerder geweest waren en konden we genieten van mooie stukken natuur en natuurlijk van het genot van het autorijden. Toegegeven, van dat laatste moet je wel houden, maar zelfs als je dat niet doet dan is het nog verstandig om af en toe een rondje Nederland te doen: het is goed voor je auto.

Net als voor mensen is al dat stilstaan niet goed voor auto’s. Ze moeten af en toe wat beweging hebben. Dus doe jezelf, je partner en je vierwieler een plezier en ga Nederland bezichtigen in corona-crisistijd.