Er is weer een nieuwe Lamborghini Aventador: de S met 740pk

exc-5858392bff7c50828c30dc48

Scroll this

De Lamborghini Aventador bestaat inmiddels alweer sinds 2011 en de Italiaanse bouwers hebben er sinds die tijd ook al een aantal andere versies van uitgebracht. Volgend jaar komt daar de Aventador S bij. Wederom met de gigantische V12 die dit keer zo’n 740pk produceert.

Die 6,5 liter V12 die zonder turbo’s 740pk weet te produceren, komt je misschien bekend voor. Dat is niet gek, want bijna exact hetzelfde blok werd ook in de Aventador SV gebouwd. Alleen heeft deze versie een kleine aanpassing meegekregen. En dan bedoel ik met recht een kleine. De motor van de S kan namelijk 8.500 toeren draaien waar de SV bij 8.350 ophoudt. Het is maar dat je het weet.

Maar de S heeft nog meer updates gekregen. De voor- en achterwielen worden namelijk niet alleen aangedreven, maar sturen ook alle vier. Om deze beter op het asfalt te houden is ook de vering onder handen genomen en verbetert.  En op het asfalt houden is fijn, maar zonder grip begin je niets. Daarom rolt deze Lambo op speciaal voor deze auto gemaakte Pirelli P-Zero banden. Ook zijn er wat aërodynamica updates aan de body gedaan waarvan de meest opvallende in de voorbumper te zien is. 

Het mooiste heb ik voor het laatst bewaard, want wanneer je een Aventador S voor bijna een half miljoen aanschaft, dan heb je best een flinke ego. Iets wat ze bij Lamborghini waarschijnlijk ook dachten en daarom hebben ze de nieuwe Aventador voorzien van een ‘Ego’ modus. Deze bevindt zich naast alle andere modi en zal volledig door de bestuurder in te stellen zijn. 

De eerste Lamborghini Aventador S zal in de lente van 2017 op de weg te vinden zijn.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *