Stylish AF: Zomer outfits

exc-592dcb4d20099e1ca1da8afb

Scroll this

Zomer! Een bbq met vrienden, feesten op het strand, alle festivals in Nederland af, of je jaarlijkse trip naar de Franse kust. Iedereen heeft er zin in, maar de belangrijke vraag moet nog komen: ben jij er al klaar voor? In deze blog vind je de laatste modetrends voor als het straks echt zo ver is! Of je nu naar Salou, Cherso, Biarritz, Dubai, Ibiza of Lowlands, Pinkpop, Indian Summer en Mysteryland gaat.

Bloemen prints

Veelal gespot op de buitenlandse festivals zoals aan Coachella. Het is daar een komen en gaan van ultra hippe mensen die vaak de aankomende trends voor onze zomer laten zien. De bloemen print is weer terug van vorige zomer. Stijl een gaaf t-shirt met deze print op een mooie short, of draai de rollen eens om? Een short met bloemen print!                                 

Tourist shirt

Een echte zomerse vibe krijg je van dit overhemd. Omdat ik bang bent dat je stopt met lezen bij de term Hawaii shirt heb ik de andere benaming gebruikt voor dit hippe en oh zo zomers uitziende overhemd. Ga voor een grafisch ontwerp of korte mouwen en een hele drukke en felle print. Durf jij het aan?

Polo

Ook voor de fans van basics en zoals eerder al gemeld bij de lente trends is een polo tegenwoordig niet meer weg te slaan uit het dagelijks leven. Stond je hier tot voor kort nog alleen mee op de tennisbaan, hij mag echt weer! Overal! Heb je een polo met een andere kleur logo (zeer waarschijnlijk), probeer dan de short die je erbij gaat dragen in de kleur te vinden van het logo van je polo! Dit ziet er super leuk uit, en zo maak je de look ook wat netter, eventueel voor op kantoor.        

Jeans short

Een essentieel item in je zomer garderobe, inmiddels weet jij natuurlijk welke jeans in lange variant goed bij je past, maar toch even een stukje over de jeans short voor deze zomer. Vaak zie je deze short in een lichte wassing wat prima is, aangezien je deze hoogstwaarschijnlijk niet naar kantoor gaat dragen, hij mag nu beschadigd zijn en er mogen ook gaten in zitten. De jeans short word sinds een paar jaar ook gemaakt in een geweven variant, de jogging jeans short welteverstaan. Heb je liever een ‘hele broek’ lees dan vooral verder! Wees overigens niet bang dat ie kort is, want dat is ie! De lengte van een jeans short laat zich deze zomer beperken tot op je knie of zelfs iets erboven. Driekwart is not done en met mijn schoenen tips hier verderop rock jij ook de echte korte broek!

Chino short

Zoals hierboven beschreven, misschien is het niks voor jou, een jeans short. Laat staan een kapotte. Dan is er nog de nette variant van de korte broek, namelijk de chino short. Combineer deze met alle bovenstaande tops en je kan er zo mee naar kantoor. Een chino ziet er netter uit en het draagt vaak iets comfortabeler omdat deze shorts en broeken er tegenwoordig ook zijn in jogging-stof varianten. Ben je een dare devil maar vind je deze broek gewoon lekker zitten? Geen zorgen, schaf een chino short in army print aan en je steelt de show. De army print is echt HOT deze zomer, overigens niet alleen in broeken maar ook in tops. Pas wel op met prints, zowel de army als bloemen prints niet combineren met elkaar, daar word simpelweg gewoon niemand blij van. Stijl een drukke top met een effen broek, en andersom.

Witte sneaker

Vanuit de winter maken deze schoenen hun doorstart naar de zomer. En terecht! Witte sneakers zijn super trendy en je kunt er alle kanten mee op. Lekker zomers onder een korte broek. Simpel maar toch netjes naar kantoor, en je kan er de hele dag op lopen als je bijvoorbeeld in een winkel werkt. Deze schoenen vereisen wel wat zorg. Laat je hiervoor goed informeren in de winkel, of zoek wat tips en tricks online op. Ga er geen festivals mee af maar hou ze voor een nette gelegenheid, op die manier blijven ze natuurlijk het langst wit.

Retro Vans

I saved the best for last. Misschien heb je het van de witte sneaker toch wat benauwd gekregen, en vraag je je af wat je nou wel aan je voeten moet naar al die festivals. Het antwoord? Simpel, zwart, old school en comfortabel. De Vans zijn er weer voor deze zomer. Vans, het bekende skate merk heeft zijn collectie aangepast en het streepje op de schoen een fractie veranderd maar dit met succes. De comfortabele brede sneaker is bij menigeen favoriet. Vind je de zwarte variant te gewoontjes, kijk dan eens voor deze schoen in het rood of army green. Zowel de hoge als de lage variant mogen beiden deze zomer. Die kun je tenminste lekker vies maken!   

Wil je nog een hele gewaagde tip? De witte sportsok is terug! Draag deze onder al je shorts en trek ze wat hoger op, ze mogen weer gezien worden! Ik heb het hier gewoon over de badstof, lekker zittende sportsok. Je hoeft deze sok overigens niet alleen in combinatie met Vans te dragen, ze kunnen in iedere sneaker!

Geniet lekker van het mooie weer en alles wat deze zomer op je pad komt!

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram